Chiama

San Gimignano

San Gimignano is met zijn torens een van de meest pitoreske steden van Toscane en van de provincie van Siena. Het dorp is aan beide zeiden omringd door muren omringd door olijfbomen van de vallei van d'elsa San Gimignano, is een heel oud dorp, en verneemt?? zijn naam aan een bischop van Modena die in de IV eeuw na christus leefde. De architectonische eigenschappen van het dorp zijn nog steeds die van de 13de eeuw.

In oorsprong waren er 72 torens, en 25 aan het einde van de 16de eeuw. Vandaag zijn er nog steeds 13, waarvan 7 ronmd het hoofdplein, Piazza della Cisterna.

De hoogste is de toren van de Podestà (ofwel burgemeester), zogenaamd "la Cattedraal, het gemeentehuis, zogenaamd het huis van het volk e de kerk van Sant'agostino. In de dom (de catedraal) bevinden zich de affreschi van Taddeo di Bartolo, van Benozzo Gozzoli, Barna uit Siena, en Bartolo van Fredi. Binnen de cattedraal bevindt zich ook de chapel van Santa Fina, een wonderbaarlijke creatie uit de reinassance tijd ontworpen door architet Giuliano uit Maiano. Het altaar van de chapel is van Benedetto uit Maiano en is omringt door de affreschi van de schilder Ghirlandaio die het leven van Santa Fina reproduceren, die in San Gimignano leefde rond 1200.

In het gementehuis bevindt zich een pinacoteek met werken van Guido uit Siena, Filippo Lippi, Benozzo Gozzoli en anderen artiesten uit Florance en Siena. Binnen dit paleis hield Dante op 8 mei 1300 een speach om het dorp te overtuigen toe te treden tot de lega guelfa van Toscane. In zaal "Dante" is een grote maiesteit van Filippo Memmi. In de kerk van S Agostino is te bewonderen een altaar van Benedetto uit Maiano en een koor met affreschi van Benozzo Gozzoli die toegeweid zijn aan S. Agostino.